Onze roedel is vorig jaar versterkt met Australian Bernedoodle Okidoki. Oki is een enorme lieverd, kent geen vreemden en is de liefste puppy oppas die er is. Ze is graag buiten, graag nat en vies en haar witte voetjes zijn vaker zwart dan wit. Toen ik de bernedoodle voor de eerste keer zag was ik op slag verliefd en hoopte ik dat ik ooit zo'n beer in huis mocht hebben. Arlinda van Sweet Australian Bernedoodles gaf ons met Oki mijn droom hondje van de afgelopen jaren. En een droom is ze, maar tegelijk ook zo vertrouwd... ook al is ze een puppy, het lijkt alsof ze er altijd al geweest is. De bernedoodle doet me wat karakter betreft enorm denken aan de oude oorspronkelijke lijnen van de Australian Labradoodle. Super relaxed en bom proof. 

En waarom deze beetje rare naam? Ze is te leuk en te bijzonder om een gewone naam te hebben en het past precies bij haar. Want ze is helemaal Okidoki :) 

Sinds oktober woont ook Dibby bij ons. Zij is een F1 bernedoodle en compleet anders als Oki. Niet zozeer karakter, al is ze iets "bescheidener" en kijkt ze eerst even. Oki is breed gebouwd en heeft een dikke vacht die vergelijkbaar is met een Australian Doodle fleece vacht. Dibby is slank , hoger op haar poten en heeft een veel dunnere vacht. Beide dames verharen niet. 

 

Toen ik als fokker begon van de Australian Labradoodle, moest ik vaak de naam herhalen als men me vroeg wat voor hond ik had. Inmiddels zijn deze doodles niet meer weg te denken. Naast de Australian Labradoodle zijn er ook golden doodles, aussie doodles, cavapoos en dus ook bijvoorbeeld bernedoodles. Online lees je regelmatig veel negatieve berichten over "...oodles". Iets wat ik heel jammer vind. Ook onder Australian Labradoodle fokkers hoor je soms over andere mixen de mindere verhalen. Berners staan niet bekend om hun hoge leeftijden, dus hopelijk kunnen we het maken van de juiste combinaties deze leeftijd omhoog krijgen. Caveliers die nodig zijn voor de cavapoo mix staan ook niet bekend om hun gezondheid, terwijl het honden zijn met een heel leuk karakter. Ik ben een hondenmens. Voor mij is er maar 1 ras: het hondenras. Net als dat er voor mij 1 mensenras is, met onderling wat unieke verschillen.

Okidoki is ook op instagram volgen:)