18 maart

De pups van Kip zijn vandaag exact 2 weken oud. De helft heeft de oogjes op een kiertje en bij een paar zijn de oogjes nog dicht. Moeder Kip is een natuur talentje. Zeer relaxed, gaat graag ook weer mee naar buiten maar hoort ze een geluidje is ze er als de Kippen bij;) Ook bij haar pups was het tijd om de nageltjes te knippen. Kip stond er bovenop te kijken, dus het was niet eenvoudig om foto’s te maken. Kip heeft nog plek op haar lijst, dus als je ook zin hebt in een kroelkip, wees welkom:) 

 

De oma van de Kip pups is Bobbie. En bobbie is een van de meest bijzondere honden die ik in mijn roedel heb. Niet alleen is ze "perfect" in gedrag (geduldig, bescheiden, respectvol en lief) ze weet ook direct wie ze moet troosten als iemand zich verdrietig voelt. Juist omdat mijn tweede zwarte dames in mijn roedel zo bijzonder zijn, Bobbie en Toos (tante van Kip) is het soms lastig dat men zo op kleur gefocust is en alleen maar zegt, "we willen de rode". Tuurlijk is rood prachtig. Alle kleuren hebben hun eigen charme en ook voordelen. Bij zwart zie je de modder niet;)  Maar zonder dolle... iedereen zou dolgelukkig zijn met een Bobbie. Je hoeft alleen maar in haar lieve oogjes te kijken <3 Het zou toch een kwalijke zaak zijn als wij fokkers alleen nog maar gaan "fokken" op kleur en geen rekening meer houden met de rest. Dat komt geen enkel honden ras ten goede. 

12 maart 

Mijn kleine Kip is een super lieve mama. Ze heeft haar "handen" vol aan haar 8 kleintjes. Ze wast ze zoveel dat ze tegen je op glimmen :) heel trots op mijn kleine meid. Eind deze week zullen waarschijnlijk hun oogjes opengaan en zal ik portret foto's maken. 

8 maart

Op 4 maart is Kip bevallen van haar eerste nestje. De eerste pup krijgen vond ze een beetje spannend, dat was logisch want dat was ook meteen een hele dikke! Daarna ging het allemaal voorspoedig en wist zij ook weer direct wat ze moest doen. Blijft mooi dat moeder instinct. Kip heeft 3 teefjes en 5 reutjes. De reutjes komen in een heel kleurenpallet, de dames zijn zwart en een parti. De pups zijn prachtig en glimmen tegen je op. Ze hebben allemaal een fleece vacht.  

Kip is vandaag (27 februari) 56 dagen drachtig. Zij poseert niet zo mooi als Shmoop, dus we moeten het doen met een filmpje van dag 51 waarop ze mij mijn moeder op schoot lag, aan het ""wakker" worden op een koude dag. 

 

Begin maart zal Kip bevallen. Als de pups geboren zijn, zullen ze hier ook te volgen zijn.