KROSHKA EN FLORIS PUPS 

5 augustus

En zo is er alweer een nieuwe maand aangebroken en zijn 4 van de 5 pups uitgevlogen. De laatste pup gaat over een paar weken naar Roemenië, en moet 15 weekjes oud zijn om de grens over te mogen. Ze vermaakt zich in de tussentijd prima met haar moeder en de rest van mijn roedeltje. Ik geloof niet dat ze het een straf vindt om hier nog even te moeten verblijven... 

23 juli 

De pups zijn alweer 7 weken... De afgelopen week zijn ze nagekeken door de dierenarts en hebben ze hun chip en paspoort gekregen. Hun titer test liet zien dat ze de komende weken nog voldoende beschermd zijn door de anti stoffen die ze van hun moeder hebben mee gekregen en dus zijn ze nog niet toe aan hun eerste vaccinatie. Steeds meer lopen ze door mijn roedel rond en iedere dag doen we iets nieuws. Het was natuurlijk behoorlijk warm afgelopen week en dan merk je ook dat je weinig / niks kan doen. Nadeel van een zomer nestje... ze komen echter niets te kort en hebben genoten van hun knuffelmomenten met bezoek. 

Ze eten inmiddels wat vlees en snacks, maar Kroshka geeft ze nog steeds een heleboel melk... het zijn verwende puppies;) Voordeel wanneer je niet geboren wordt in een groot nestje. Komende week gaan ze iedere dag met de auto en bezoeken ze het dorp/stad, tuincentrum, dierenwinkel en andere plekken waar pups welkom zijn. 

14 juli 

De pups hebben inmiddels genoten van hun eerste bezoekdag. Ze zijn alle 5 ondernemende knuffeltjes. Ze zijn grappig, lief, bij momenten stoer en eigenlijk ook altijd tevreden. Dus ik ook!

Inmiddels spelen ze een paar keer per dag buiten, hebben ze gras onder hun voetjes gevoeld en ook een bak met water. Ze eten 3-4x per dag een paar hapjes vlees, maar hebben het liefste nog steeds de melk van Kroshka. Hun tandjes zijn vlijmscherp, hun nageltjes knippen vinden ze meer dan prima. Ze hebben met de meeste andere honden van mijn roedel al kennisgemaakt en zijn beste vriendjes met Moisy, Oki en Shmoop. En kroshka... Kroshka is een geweldige mama en zo'n heerlijke  meid om hier in huis te hebben. Een oase van rust en gezelligheid. 

Echt super blij met dit vijftal en ik hoop dat hun families over een paar weken dat natuurlijk ook zijn. Volgende week komt de dierenarts om een titer test af te nemen, krijgen ze een chip en een europees paspoort en wordt hun wereldje nog iets groter. 

3 juli 

De pups van Kroshka zijn echte mini hondjes nu. Ze zijn al 2x even kort naar buiten geweest en gaan binnenkort ook beginnen met vlees/groente eten. Ze zijn gezellig, houden van contact en worden met de dag knapper. Ze hebben zulke lieve hoofdjes en oogjes. Volgende week komen hun families voor het eerst met hun knuffelen. 

 

22 juni 

Het gaat super met de puppies! Het duurde even, maar bij alle 5 zijn nu de oogjes geheel open. Ze beginnen al een beetje te waggelen door de werpkist. Morgen of overmorgen gaan we hun toiletje introduceren. Ze moeten nog even "iets" beter daarvoor lopen dan ze nu doen. Voor de rest drinken ze alleen nog bij hun moeder en slapen ze 23 + uur per dag. Wat dat betreft kan ik niet wachten tot ze een paar dagen ouder zijn en echt de wereld om hun heen gaan ontdekken. 

 

13 juni

Kroshka vindt het super dat ze weer in de woonkamer is. Uiteraard brengt ze de meeste tijd tussen de pups door, maar ze komt steeds vaker ook even lekker mee naar buiten of een knuffel op de bank halen. Haar pups groeien ongelooflijk goed en zijn nog geen seconde in hun leven ontevreden geweest. Ze glanzen tegen je op en hun kleur lijkt wel iets "voller" te worden. 

 

11 juni 

Geen nieuws vaak goed nieuws;) Ik kreeg een griepje, niet het C gebeuren maar een ordinair griepje. Gelukkig slapen de pups nog de hele dag bij hun moeder en hebben zij daar helemaal geen last van gehad. Goeie timing. 

De pups zijn komende nacht een week oud en zijn al in hun gewicht verdubbeld. Ongelooflijk hoe snel dat gaat. Ik ben benieuwd of ik over een weekje kan melden dat hun oogjes open zijn. 

Ze glimmen tegen je op en worden uitstekend door Krosh verzorgd. Echt een top moedertje. Zo relaxed, maar toch zo zorgzaam. Vandaag zijn ze van mijn slaapkamer naar de woonkamer verhuisd en is mijn zooitje weer lekker bij elkaar. Heel fijn vind ik dat altijd. Ik heb wanneer ze gescheiden zijn  toch altijd het idee dat ik mijn aandacht moet verdelen. De vlekken bij de parti pup Pax worden steeds duidelijker zichtbaar. Hij is ook met stip de dikste en het donkerste caramel pupje, Clover is de kleinste van het stel.

8 juni

De pups groeien voorspoedig. Pax is het dikkertje van de 5 en lijkt in deze fase net een klein varkentje ;) Hij ligt vaak echt bij zijn moeder te slapen, dus misschien is hij stiekem de favoriet. 

Vandaag zijn we ook begonnen met Early Neurolgical Stimulation en Early Scent Introduction. Wat dat precies is... dat staat allemaal in de puppy facebook groep. 

6 juni

De pups slapen, slapen en drinken! Met 5 pups hebben ze de luxe dat er altijd een tepel voor hun beschikbaar is. Het is een oase van rust in de werpkist. Het is Kroshka haar tweede nestje dus ze weet precies wat ze moet doen. De pups waren allemaal goed gegroeid afgelopen nacht en Kroshka komt een paar keer per dag even kort mee naar buiten. Ze kan het ook prima met de rest van de roedel vinden en vindt het ook niet vervelend dat die nieuwsgierig aan haar snuffelen. Op 1 foto lijkt er een flink verschil in formaat maar dat komt door de foto. De pups zijn bijna even groot. Op de foto zien je ook bij puppy Clover (donker groen bandje) dat haar oortjes nog helemaal dicht zitten. Pups worden doof en blind geboren en zijn geheel afhankelijk van hun moeder. 

5 juni 

De pups zijn in de nacht van zaterdag op zondag geboren. In slechts 1 uur en 15 minuten. Kroshka had de vaart erin! Er zijn 3 reutjes en 2 teefjes geboren. Meestal heb ik een beetje gek thema als het gaat om namen geven, maar in deze rare tijd maar gekozen voor namen met een positieve betekenis. De reutjes heten Pax, Lux en Felix en de teefjes Clover en Zuri. Hieronder een video van 3 uurtjes na de bevalling en de pups stellen zich even voor.... 

3 juni 

Gisteren hebben we een buikfoto gemaakt zodat we weten hoeveel pups we van Krosh mogen verwachten. Op deze foto zijn duidelijk 5 schedeltje te tellen. Nog heeeeeel even geduld...

 

 

Een beetje op het oog treurige video van de dekking op een zeer koude en mistroostige dag. Maar dat ze elkaar leuk vonden is hopelijk wel goed te zien:)