TUM TUMS EN OSCAR PUPS

5 augustus 

De Tums pups... ze spelen, ze ontdekken buiten de boel, eten voorzichtig al wat hapjes vlees (moedermelk heeft absoluut nog de voorkeur) komen op schoot klimmen als je bij ze zit en worden simpelweg met de dag schattiger <3 Komend weekend krijgen ze hun toekomstige families op bezoek. 8 pups vind ik een heleboel voor zo'n kleine mama als Tums, maar het gaat haar verbazend makkelijk af. Ze eet makkelijk, komt langzaam aan weer op haar gewone gewicht, zit goed in haar vacht... echt een toppertje. Ze vindt het heerlijk om veel bij haar pups te zijn, ook al begint ze nu wel aan te geven dat de melk ook gewoon soms op is. Ze deelt haar pups met Moisy, Shmoop en Oki en de komende dagen vast met meer uit de roedel. 

(het lukt om onbekende reden niet om nu foto's te plaatsen, dus dat probeer ik later nog eens) 

14 juli 

Wat kan ik zeggen... Ik kijk al zo lang uit naar pups van Tums en ze zijn geweldig;) En  Tums is precies de mama die haar moeder en oma waren, dus voor mij is dit een feestje. Ik kan niet wachten tot ze gaan lopen en ontdekken en hun karaktertjes zich gaan laten zien. Gisteravond 13 juli waren de eerste oogjes op een kier. Best vlot! Maar goed, hun moeder en oma zijn dan ook de snelste van mijn roedel;) Sinds lange tijd zitten er ook weer wat curly vachtjes tussen. Ik ben daar persoonlijk ontzettend blij mee. De australian labradoodle hoort mijn inziens ook niet een hele "gladde' hond te zijn aangezien de meeste rassen die er door zijn gekruist juist krulletjes hebben. Ik verheug me enorm op het groter worden van deze teddy beertjes en weet nu dat de eerste oogjes open zijn... dit al heel snel gaat gebeuren. 

3 juli 

Tums is 1 juli bevallen van 8 prachtige pups. Maar liefst 7 teefjes zitten er in dit nest... Er zijn 2 zwarte (1 daarvan is het reutje), 2 parti pups en 4 abrikoos. Van de abrikoos hebben er 3 een curly vachtjes en zullen echte teddy beertjes worden. Als eerbetoon aan hun oma Pomme, hebben alle pups een fruit naam gekregen. Tums lijkt in alles zo erg op haar moeder, het is een genot om weer van deze lijn een nestje in huis te hebben. 

29 juni 

Gisteren hebben we een buikfoto laten maken zodat we weten hoeveel pups Tums en Oscar verwachten. Als alles goed gaat worden er 8 puppies geboren... 

 

27 juni 

De laatste loodjes zijn aangebroken voor Tums. Morgen is ze 58 dagen drachtig en vanaf dan mogen de pups geboren worden. Ze is de laatste week gigantisch gegroeid. Ze doet ook helemaal niets meer alleen nog slapen en af en toe beetje eten. Als je buik zo vol zit, is er eigenlijk geen plek meer daarvoor. 

 

22 juni

Tums is moe. Inmiddels is ze ruim 2kg zwaarder dan ze normaal is en dat is netjes. Ze kan kleine beetjes per keer prima eten dan zit ze vol. De pups kan ik in haar buikje voelen bewegen, ik hoop dat ik dat binnenkort nog een keer kan filmen. Blijft bijzonder allemaal... 

 

13 juni 

Inmiddels is Tums 6 weken drachtig en begint haar buikje goed te groeien. Ze is net als haar moeder Pomme geen grote eter tijdens de dracht, dus hun buikjes zijn "strak" voller. Nog een paar dagen en dan kan ik de pups ook voelen als ze bewegen. Dat blijven bijzondere momenten... 

3 juni

Tums heeft deze week haar dracht echo gehad. De dierenarts die werkzaam was telt niet, maar ze denkt "een mooi buikje vol." 

Hieronder een foto van de echo. 

 

 

 

De dekking van Tums en Oscar. Tums was er helemaal klaar voor, arme jongen wist niet wat hem overkwam bij zijn eerste date. Haha. Maar leuk vonden ze elkaar zeker.