Shmoop heeft medium / grote mediums in bruin, bruin parti en een Cream. Shmoop zit gemiddeld in haar energie, gek op "gek" doen met mij en een paar vriendjes, maar rustig op de bank zitten is ook meer dan prima. Ze houdt niet van grote druktes, maar is stapel gek op knuffelen. 

Kip heeft kleine mediums, misschien ook grote mini's gekregen in zwart, abrikoos parti en rood. De mannen hebben het kleurenpallet meegekregen, de dames lijken op hun oma Bobbie. (als dat karakter ook zo is, dan zijn ze goud waard;)) De wachtlijst is bij deze geopend. Kip is net als Shmoop gek op knuffelen, een echte kroelkip. Ze is wat energieker dan Shmoop, mag graag lekker lang naar buiten en spelen.

Toos heeft ons verrast door toch nog een nestje te krijgen (laatste keer was ze leeg gebleven en de keer daarvoor had ze 1 pup). Ze heeft maar liefst 10 pups gekregen, allemaal even prachtig. Ze heeft blonde (afhankelijk van pigment caramel of abrikoos), chocolade bruin en zwarte pups. Alle hebben ze een fleece vacht. Ik ga -ongelooflijk- genieten van het laatste nestje van deze oermoeder. 

 

En dan? 

Wanneer de puppies geboren zijn zal ik dagelijks updates plaatsen in onze privé facebook groep. Regelmatig zal ook de nest camera aanstaan zodat je kan zien hoe de moeder voor haar pups zorgt (en hoe wij af en toe door het beeld lopen om haar te helpen;)) 

Op deze website zal ik ook proberen wekelijks iets te plaatsen, maar het meerendeel komt echt op facebook. Ik heb zelf ook niets met het medium, maar het is wel ideaal gebleken om iedereen die het leuk vindt om te volgen zo op de hoogte te kunnen houden.

Als de puppies 4-5 weken oud zijn beginnen we met het puppy bezoek van "vreemden". Daarvoor krijgen de moeders en pups ook bezoek, maar voor de moeders bekenden. Zo bouwen we dat langzaam op zodat alles zo ontspannen mogelijk verloopt. Samen met de gezinnen die op de lijst komen te staan, zullen we een aantal bezoekmomenten afspreken.  

 

Daarnaast heb ik ook een website gemaakt waar alle info voor de families terug te vinden is. Deze is prive met wachtwoord en deze gegevens krijgt men wanneer een plek voor een pup definitief is. 

 

Wanneer mogen de pups naar huis? 

Puppies verlaten ons nest als ze tussen de 8-9 weken oud zijn. Mochten ze de grens over gaan, dan houden we ze aan tot 15 weken. 

Voor de puppies ons verlaten laten we hun ontlasting controleren zodat we zeker weten dat ze “parasiet” vrij naar hun nieuwe families gaan. We gebruiken nooit standaard ontwormingsmiddelen omdat onze ervaring is dat ze dit 9-10x niet nodig hebben omdat ze geen wormen hebben. Aan de hand van hun titer uitslag worden ze hier gevaccineerd of krijgen ze individueel te horen wanneer ze weer gecontroleerd moeten worden. 

Wat zit er in hun puppypakket? 

Europees paspoort 

Chip registratie 

Contract 

Registratie bewijs van de WALA

Deken met hun nestgeur

Verschillend speelgoed 

Grote zak met snacks waar ze hele tijd mee kunnen doen

Verschillende beloningskoekjes

Klein zakje brokjes 

Vers vlees (KVV) voor minstens een week 

Lijn met tuigje (waar ze aan gewend zijn omdat ze met ons op stap gaan)