Onze planning staat hieronder. Ik kan altijd voor een andere reu kiezen, wanneer de reu die ik in mijn hoofd heb verhinderd is, ziek is etc. 

Per nestje accepteer ik vijf gezinnen. Mijn moeders hebben gemiddeld grotere nestjes, dus op deze manier hoop ik niemand teleur te stellen die uitkijkt naar een pup van een bepaalde combinatie. Voor een definitieve plek op de wachtlijst, na uiteraard onderling contact, vraag ik 100 euro. Dit bedrag vraag ik omdat gebleken is dat mensen zich vaak te vrijblijvend aanmelden. Waarom is dit een probleem? Er zijn verschillende redenen.

 

Er zijn veel fokkers, dus ik wil graag zeker weten dat mensen specifiek uitkijken naar een pup van ons nestje. Er zijn genoeg lieve honden, en ik wil zeker weten dat mensen serieus uitkijken naar een pup van ons. 

 

Daarnaast, en dit is eigenlijk de belangrijkste reden, heb ik het liefst families die hun onderzoek doen. Families die informatie inwinnen bij mij en mijn collega’s, onze werkwijzen vergelijken en dan kiezen voor de fokker die het beste bij hun wensen past. Ik hoop dat door dit bedrag te vragen (wat uiteindelijk uiteraard van het eindbedrag wordt afgetrokken) mensen echt serieuze belangstelling tonen. Dat ze onze website goed gelezen hebben en begrijpen hoe we werken, wat we belangrijk vinden, en hoe onze honden en pups leven.

 

Op het moment dat men zich officieel heeft ingeschreven, zal ik de gegevens doorsturen van onze privéwebsite, waarop al veel tips staan over voeding, titeren, de eerste periode, etc. Ook zal ik in een privé Facebook-groep steeds updates geven over de aankomende moeders en alle mogelijke vragen beantwoorden die wachtenden kunnen hebben.

 

Worden er niet genoeg pups geboren of voldoet geen enkele pup aan de vooraf opgegeven voorkeuren, dan kan je kiezen om door te schuiven naar een vergelijkbaar nestje of ik stort het bedrag terug. Ziet men er om een andere reden vanaf, dan zal ik informeren bij het dierenasiel in de buurt wat ze kunnen gebruiken en het inschrijfgeld aan hen schenken in de vorm van voeding, snacks of andere benodigdheden.

Het gaat me dus -niet- om het geld, maar om het vinden van betrokken, enthousiaste gezinnen die echt serieuze belangstelling hebben in een pup van ons. Daar wil ik al mijn tijd en energie aan geven, maar niet meer aan mensen die 50 fokkers tegelijk mailen.

 

 

Nazomer 2024:

Moisy x Ollie voor mini's /kleine mediums in bruin, phantom en caramel. (nog 2 plekjes op de wachtlijst) 

Moisy en Bibbel zijn waarschijnlijk bij de meeste van onze puppy bezoekers favoriet omdat ze direct vol overgave in een eindeloze knuffelmodus gaan. Ik ben heel benieuwd hoe Moisy het als moeder zal gaan doen. Ze is altijd bij de pups te vinden, dus ik twijfel er niet aan dan dat ze in ieder geval een hele lieve moeder zal zijn. 

 

Dekking herfst 2024: 

Plum x Ollie voor mini's in alle mogelijke kleuren. (nog 2 plekjes op de wachtlijst) 

Plum lijkt niet in uiterlijk, maar in karakter zo ontzettend op haar moeder Tums. Beide ontzettend zachtaardig en knuffelig, maar geen haantje de voorste zoals bijvoorbeeld Bibbel en Moisy wel zijn. Ze zullen zich in een ruimte vol vreemde niet opdringen. Tums is echt een oer moedertje en dat is ook wat ik verwacht van Plum. Een moederkloek :) Plum kan werkelijk alle kleuren van de regenboog krijgen en dat zijn mijn favoriete nestjes om te hebben. 

Twizzle x Kobe (als hij door de keuring komt) kleine mediums in rood / abrikoos. (nog 3 plekjes op de wachtlijst) 

Als er 1 gastgezin altijd de meest leuke en positieve berichtjes stuurt over hun doodle man, dan is het wel de familie van Kobe. Hij is alles wat we hopen in een doodle en ook nog eens ontzettend knap! Twizzle is een zeer bescheiden meid in mijn roedel, maar als ze 1 ding is, is dat heel heel lief. En de enige van mijn Australian Labradoodles die met haar volle gebit lacht. Het kan niet anders dan deze combinatie ontzettende lieve zachte pups geeft. Ik kan echt niet wachten... 

Bibbel x Kobe of Bibbel x Noebie. Grote mini's/kleine mediums. Bibbel is niet groot, maar is wel stevig gebouwd. (nog 4 plekjes op wachtlijst) 
Bibbel is een abrikoos met witte vlekken, maar omdat haar vader genetisch een phantom is, draagt zij deze kleur ook. Als ik voor Noebie ga, zal ze ook phantom krijgen, ga ik voor Kobe dan krijgt ze alleen rood / abrikoos. 

Bibbel is samen met Moisy altijd de favoriet bij bezoek omdat ze eindeloos komen knuffelen. Ze heeft t volste vertrouwen in iedereen. Na haar vorige loopsheid waarin ze NIET gedekt was, werd ze zo schijndrachtig dat ze Kip en Jaffa beide geholpen heeft met hun nestjes. Mijn gekke meid bleek een bloedserieuze mama die haar (zichzelf opgelegde) taak vol overgave tot het moment dat de pups uitvlogen uitvoerde. Dat ze een fantastisch moedertje zal zijn weet ik dus al, dat maakt het alleen maar leuker!