Ik kan het me nog steeds niet voorstellen, maar we hebben de afgelopen jaren flink ons best gedaan om doodles te sparen en inmiddels hebben we een huis vol honden! Het is nog net geen 101 dalmatiërs of doodles, maar zo voelt het af en toe wel!

Vooral als er bezoek binnen komt…;) 

Alle “actieve” fokhonden (die bijna een nestje zullen krijgen of uiteraard hebben gehad) hebben een DNA profiel, zijn getest op heupen en ellebogen bij de OFA en / of Penn Hip (mijn nieuwe generaties worden op beide methodes getest), hun pattella’s zijn gecontroleerd door een patella specialist, krijgen een jaarlijks ecvo oogonderzoek naar erfelijke afwijkingen, en zijn in hun DNA gecontroleerd op een aantal ziektes zoals DM, EIC, PRA, Vwb. 

Al mijn eerste Australian Labradoodles waren standaards. Door het maken van combinaties van soms kleinere reuen en het (toevallig) aanhouden van de kleinere van het nest, zijn er uit de grote “oermoeders” nu ook mini’s. Jaffa en Moisy zijn de enige moeders, die we echt hebben aangekocht als mini, de andere zijn langzaam zo ontstaan. 

 

De Mini Dames

Tum Tums: choco fleece vacht. 
Dochter van Pomme en vernoemd naar die gekleurde kleine snoepjes. En een snoepje is ze. Van sommige honden zou je er tien kunnen hebben omdat ze zo makkelijk en lief zijn. Daar is Tums er een van. Ze is IETS groter dan Jaffa, maar lijkt vederlicht te zijn. Als we een liefkozende “high five” in het gezicht krijgen, dan denk je bij sommige AUW, bij Tums voel je het bijna niet. Ze is met vlag en wimpel geslaagd voor alle keuringen en we kunnen niet wachten wat ze ons in hopelijk 2022 zal brengen. (Ofa Final Excellent, Ed vrij, patella’s normaal, Ic drager, DM, EIC vrij) 

Smiling Face Tum Tums, WALA00045118

Jaffa: choco met fleece vacht en witte vlek en voorpootje. Onze Noorse dame van Arctic Labradoodles. Door Silje voor ons uitgezocht en ze had niet leuker kunnen zijn. Niet alleen ziet ze er super schattig uit met die grote bambi ogen, ze heeft een heel leuk karaktertje. Compleet anders dan kleine Tums, want deze mevrouw regelt hier de toko. Ze weet heel goed wat ze wel en niet wil. Realiseert grote Flosse niet dat ze zwaar is, zij denkt dat ze met haar 8kg gigantisch is. Haar favoriete plek is naast je op de bank, of op de eettafel. Dat vindt ze zelf heel gewoon… 
Ook zij heeft alle testen goed doorlopen en mag in 2021 moeder worden. (Ofa Good, Ed vrij, patella’s normaal, DM, IC, EIC vrij) 

Arctic Jaffa WALA00035338

Kroshka, caramel met fleece vacht. Kroshka is onze vierde generatie (Rose-Lily-Lilou). Het grappige is dat haar overgroot oma en oma standaards zijn, haar moeder een medium, maar dat zij inmiddels een mini is.  Het is net als haar familie een ongelooflijke lieve knuffel met een hartje van goud. We zijn ontzettend blij met het gastgezin waarin ze woont, samen met een oudere dochter van Rose en een kind van onze Dot. Ze is een feestje om in huis te hebben, houdt van lekker eten en snacken en nestelt zich na het buitenspelen heerlijk naast en op je op de bank. (Ofa good, ED vrij, patella’s normaal. IC, DM, EIC vrij) 

Smiling Face Kroshka Siema "Semene" WALA00045122

Lana van Millie (Smiling Face Lana, WALA00074637). Afgelopen zomer logeerde Lana hier met Millie tijdens de vakantie van haar familie en hebben we een hele poos mogen genieten van haar lieve knuffels en speelse karakter. Lana vond het geweldig hier in een roedel met altijd iemand om te spelen. We kijken er dan ook extra naar uit om haar hopelijk eind 2023 als moeder te  mogen zien. Smiling Face Lana, OFA GOOD, ED vrij, patella vrij, DNA vrij van genetische ziektes, ogen vrij in jaarlijks oogonderzoek. 

 

Kuestendoodles Best friend Moisy is onze eerste bruine phantom. Ze was zo klein dat we haar muis noemden en muis werd Moisy!  Ze is stoer, lief en een tikkie ondeugend zoals pups ook horen te zijn. Moisy is voorzitter van haar eigen fanclub en denkt dat iedereen voor haar komt. Ze kent geen vreemde en ligt languit bij ieder bezoek direct op schoot. Een heel lief hondje met een heel fijn outgoing karakter. Haar sterke phantom markeringen zijn nu meer parchment geworden waardoor ze net een dochter van Shmoop lijkt. Maar voor mij is ze nog net zo mooi. 

WALA00016565 OFA Good, ED vrij, DNA vrij, Jaarlijks oogonderzoek vrij. 

Plum is een dochter van Tums en Oscar. Toen ze geboren werd zei ik eigenlijk als grap "die ik hou ik" omdat ik nog geen zwart witte parti dame heb en dit wel een wens was. Maar ze bleek perfect bij ons te passen:) Ze komt uit ons "fruit" nestje van Tums als eerbetoon aan oma Pomme, maar we vonden Plum gewoon ook echt bij haar passen dus we hebben het zo gelaten. Welkom in ons gekkenhuis Plum:) Plum is zo licht als een veertje, is ontzettend speels en loopt altijd rond met iets in haar bekkie wat ze trots komt laten zien. Ze is een iets actievere versie van haar moeder Tum. Haar bijnaam is Betty Boop en daar luistert ze ook naar:) 

(Smiling Face Plum, WALA00085280) Testing pending 

De Medium Dames 

Kippieking, voor vrienden gewoon Kip;)  blond, fleece, beetje op het randje van mini en medium maat. Kip is een dochter van Bobbie. Ontzettend lief, enthousiast en energiek. Wat speels zijn betreft is ze een kopie van haar mama Bob! Uiteraard is Twizzle, die een weekje ouder is, haar grootste speelmaatje.  Kip heeft wat meer energie dan Twizzle, maar kijkt iets meer de kat uit de boom. Als ze op mag gaan in haar roedeltje bij het bezoek, dan klimt ze op schoot en geeft ze likjes, maar vestigt iedereen de aandacht specifiek op haar dan is ze opeens heel verlegen. Ze heeft een hartje van goud maar is niet de stoerste.Ze loopt altijd in de rondte met haar harige knuffeltjes (de rowdies van west paw) die we haar "poesies" noemen. Het is een portret waar we elke dag van genieten.  (Ofa good, ED vrij, patella’s normaal, EIC en IC vrij, DM moet nog getest worden) 

Smiling Face Kippieking WALA00074833

Twizzle: parti wit abrikoos fleece, kleine medium. Twizzle is door Zaanse Doodles voor ons uitgekozen. Ze kwam precies op het moment dat ik het nodig had. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ze bij ons bleef wonen, maar na een auto rit met file op de afsluitdijk vol met Twizzle knuffels, ging zij niet meer weg;) Ze is een geweldig leuke combi met de 1 week jongere Kip. Kip is soms iets TE Twizzle compenseert dit mooi. We zijn ontzettend gelukkig met haar en zijn blij dat Monica haar aan ons heeft toevertrouwd.  Twizzle is uitgegroeid tot een ontzettende lieve en bescheide dame. Ze is gek op knuffelen en ook op eten! Ze kan super leuk met andere honden spelen, maar ook zichzelf heel goed vermaken. Ze speelt soms net als een "kat" met een piep klein speeltje en de gekke sprongen die ze dan maakt. Ontzettend benieuwd hoe deze lieverd het als moeder gaat doen in 2022.... 

(Penn Hip R.39 en L.48, ED vrij, patella’s normaal, genetisch onderzoek wordt binnenkort gedaan)

Zaansedoodles A Last Time Change Twizzle, WALA00060106

Shmoopie, parchment fleece, grote medium maat. 
Shmoop is de dochter van Toos. Ze is een gevoelige knuffelkont. Geen hond is zo gek op de pups van de andere moeders als Shmoop. Hoe gek en druk ze ook kan zijn, is ze samen met de pups dan is ze de rust zelve en iedere pup is dan ook stapelgek op haar. Shmoop is een van mijn schaduwen (ja ik weet het, ik heb er een aantal) Ze is voor mij een van de trouwste en makkelijkste van mijn roedel. Ze lijkt ook wel een beetje op mij, want beide zijn we niet zo gek op veel drukte en zijn we na een druk bezoekweekend doodmoe van alle indrukken. Shmoop houdt het meest van rustige mensen die lekker met haar knuffelen en die af en toe ook een tikkie gek zijn. Want dat ben ik ook! (Ofa fair, ED vrij, DM drager, IC en EIC vrij) 

Smiling Face Shmoopie WALA00045113

Standaard dames 

Flossie. Standaard, extreme parti caramel fleece vacht. Extreme betekent dat ze maar heel weinig vlekken heeft en dat haar vacht voor het oog wit is. Flossie is mijn energie bommetje. Ze is altijd in voor actie. Maar naast dat zij heel actief is, is ze ook een enorme knuffelkont die met haar grote lijf niets liever doet dan lekker op je schoot te hangen. Het liefst loopt ze met grote knuffels door het huis. Haar beste maatjes zijn mini Jaffa en half zus Bobbie. Hoe druk ze ook kan zijn, ze is altijd heel voorzichtig en geduldig met de pups. 

Ofa fair, Penn hip L.49 R.51, ED vrij, Patella’s normaal, alle genetische ziektes die in het DNA te meten zijn vrij. 

Smiling Face Flossie WALA00045119

 

Zoobilee: kleine standaard zwarte dame met fleece vacht. Zoobilee is een dochter van Lilou en Banjo. Banjo is tevens de vader van Shmoop en Bobbie. Dat was precies de reden dat we ook een nestje van hem met Lilou wilden hebben, want met die twee dochters waren we al super blij en met deze combi konden we wederom op een zeer lage inteelt uitkomen. Zoobilee lijkt precies op lilou en oma Lily van vroeger... Gek op spelen, ze rent iedereen eruit zo snel is ze en daarnaast een ongelijke knuffelkont. Ze ziet net als half zus Bobbie weinig obstakels in het leven. Ze is nog te jong voor een nestje, dat zal 2023 worden, maar ze heeft al wel alle belangrijkste keuringen ondergaan. Ze heeft een super penn hip score van .29 en .32 patella's normaal,  OFA Good, ED vrij en jaarlijks oogonderzoek vrij van alle erfelijke ziektes. Kortom we zijn super benieuwd wat zij ons in de toekomst gaat brengen. Lilou (en Banjo!) hebben ons een super opvolgster gegeven. 

Smiling Face Zoobilee WALA00073927

 

De reuen

Floris: Floris is een mini bruine reu die ik samen heb met Teddy Australian labradoodles. Hij woont in een heel leuk gastgezin, samen met een andere pup van Teddy Australian labradoodles en samen hebben ze het heel gezellig. Hij is geboren in Duitsland bij Kuestendoodles. Inmiddels heeft hij bij Teddy Australian Labradoodles al zijn eerste nestje en zal onze eigen Kroshka begin juni bevallen van deze adonis. Floris is vanaf 2023 voor collega's beperkt beschikbaar. 

Kuestendoodles Wow Floris WALA00074730

Pepper (gastgezin) caramel fleece, medium. 
Pepper is inmiddels volwassen, maar nog steeds erg goed in helpen met de adminstratie, tuinruimen en met het schoonmaken in de weg lopen. (Ofa good, ED vrij, patella’s normaal, genetisch vrij) 

My Dog Rio’s Iep, WALA000511144

Oscar. Deze mini man geboren bij Zaanse Doodles is rood/abrikoos met witte mismarks en is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn keurigen. OFA good met een fantastische penn hip score van .23 en .33 Daarnaast heeft hij een heerlijk koppie en een mooie diepe kleur. Oscar is nog een jonge man en is zelf daardoor nog steeds lerende. Hij is niet haantje de voorste en heeft soms een momentje nodig om te zien dat alles in orde is. 

Zaansedoodles Formidable Oscar, WALA00071052

 

Bober (Arctic Bober WALA00075372), medium, is inmiddels helemaal goedgekeurd met een mooie penn hip score! Hij heeft inmiddels pups voortgebracht met Kip en Flossie en dat waren echt ongelooflijk lieve en intelligente pups. We zijn dan ook heel erg blij dat hij onderdeel van ons programma blijft. 

OFA Fair, Penn hip .30, .45, DNA vrij door ouders,, jaarlijks oogonderzoek vrij. 

Toekomstige dames 

Omdat een heleboel dames nu net hun laatste nestje hebben gehad of deze krijgen (Millie, Toos, Dot, Lilou, Bobbie) hebben we ook een aantal dames aangehouden om hun om te kunnen volgen. Plum, Moisy en Bibbel wonen bij ons en Benti (dochter Flossie) en Bumi (dochter Tums) wonen samen met nog een doodle en een golden retriever in een gastgezin en Lana, dochter van Millie woont bij haar moeder in een gastgezin. 

 

Bumi (nest zusje van zwart witte Plum hierboven Smiling Face Bumi, WALA00085281) en Benti (Smiling Face Benti, WALA00080033) van Flossie. In alles haar kopie! 

Bibbel is de dochter van Dotje Dot kreeg haar laatste nestje en ik dacht kan ik nou echt Dotje met pensioen laten gaan zonder opvolgster van haar te hebben? Het antwoord was nee:) Alle 8 pups die ze kreeg waren prachtig, maar ze speelde zo graag met puppy "geel" dat ik gekozen heb om de pup aan te houden waar Dot zelf het meest mee had. En ze zijn nog steeds zo leuk met elkaar. Elke dag spelen, Dotje brengt snackjes naar haar... Ze is ondeugend en super stoer, maar ook ontzettend lief. Welkom Bibbel:)

Smiling Face Bibbelloo, WALA00091328, testing pending 

Toekomstige jongens 

Noebie is een naar verwachting grote mini reu met een tri color parti vacht. Hij woont bij de zoon van Shmoop in een super fijn gastgezin. Voorlopig mag hij lekker pup blijven, maar stiekem kijk ik wel erg uit naar wat hij in de toekomt kan voortbrengen met bijvoorbeeld Bumi en Bibbel. 

Sweet Doodles Noebie WALA00094616, testing pending 

Helemaal uit Finland kwam afgelopen zomer Ollie. Ollie is een mini met een prachtig caramel vacht. Hij woont in een gastgezin in de buurt en net als bij Noebie kunnen we stiekem niet wachten naar wat hij zal voortbrengen. 

Tove Ilmarinen, roepnaam Ollie, WALA00096974, testing pending. 

Uit het nestje van Lana heb ik Kobe aangehouden. Hij is een mini met een mooie abrikoos vacht. Hij is niet zoals Ollie en Noebie voor mij "veel" te "gebruiken" maar het nestje wat te lief en leuk om er niet van aan te houden. Hopelijk groeit deze man net zo geweldig op als we hopen. Hij heeft een heel fijn leventje bij een lief gastgezin in de buurt. 

Smiling Face Kobe, WALA00096959, testing pending.