14 mei 

Kip is bevallen van haar tweede nestje en is weer zo'n fantastisch lieve mama. Het is haast ontroerend om je gekke clown mama opeens super voorzichtig en zorgzaam te zijn. Omdat de pups van Kip eind juni mogen vetrekken zitten veel families al met een geboekte vakantie en daarom hebben we nog plaats. Het worden (grote) mini pups, allemaal in een abrikoos/rode kleur. In onze prive facebook groep deel ik iedere dag foto's en filmpjes zodat iedereen ze op de voet kan volgen. Begin juni beginnen alle kennismakingen. Mocht je meer info willen, stuur me een mailtje. 

 

27 maart
Kip is drachtig van Oscar en verwacht eind april haar pups. De wachtlijst heeft nog enkele plekjes want het lijkt een aardig groot nestje te worden. 

 

14 september 

For the non-dutch speaking people on our site, there is a great new guide in English you can order to give your puppy a great start. Our puppies are raised through this methode and now owners can continue this at home:

https://liselotte.krtra.com/t/d1uOU0AY8JZa

10 september 

Omdat ik dagelijks vragen krijg wat men nodig heeft en wat ik allemaal voor mijn roedel gebruik, zal ik daar een aparte sub pagina voor aanmaken zodat iedereen dat in een oogopslag kan zien. Dat is iets wat voor de komende dagen op het programma staat. 

 

8 september 

De afgelopen maand hebben we maar liefst twee nieuwe reutjes mogen toevoegen aan ons programma. Nu moeten ze nog wel goed opgroeien en door de keuring komen, maar het begin is er;) Ollie komt uit Finland (Tove's labradoodles) en is een mooie caramel man die zal uitgroeien tot kleine medium. Dan is er nog Noebie van mijn vriendin Arlinda (Sweet Australian Labradoodles) die ook zal uitroeien tot een kleinere medium. Hij is een tri parti. Met Bibbel en Moisy zal hij tri en phantom pups kunnen geven. En ook al staat karakter en gezondheid altijd op 1, deze kleuren combi hebben we niet vaak, dus kijken we zeker naar uit. 

8 september

En toen was het in huis zo druk dat er geen tijd was voor een tussentijdse update. Lana en Flos hebben beide 9 pups gekregen en zijn fantastische lieve moeders. Die van Lana zijn bijna 6 weken en hebben zich ontwikkeld tot speelse ondernemende hondjes die ook graag komen knuffelen. De Flossies zijn nog een beetje jonger en beginnen pas net de wereld om hun heen te ontdekken. 

De afgelopen weken hadden we weer een ware hormonen bom in huis. Na diep nadenken en afwegen wie wel en niet gedekt zou worden hebben we gekozen voor Tums en Kroshka. Kroshka omdat ze in leeftijd de oudste is en we heel heel, heb ik al geschreven heel graag een pup van haar willen aanhouden en Tums omdat zij de langste cyclus heeft en met bijna 5 jaar ""pas"" 1x mama is geweest. Daarnaast zijn deze twee ook nog eens stapelgek op elkaar, altijd fijn wanneer er een dosis extra hormonen bij komen kijken. Als alles gelukt is zullen ze begin november bevallen. Op beide lijsten staan al wat namen, dus binnenkort zal deze gesloten worden. 

29 juli

Lana is bevallen van maar liefst 9 pups in verschillende blond tinten. Ze doet het allemaal fantastisch. Haar pups zijn de komende weken te volgen in het puppy journal via Lana Finn puppies. 

 

28 juni 

Lana had vandaag haar dracht echo en draagt er behoorlijk wat in dat kleine buikje;) Zij heeft nog een paar plekjes op haar lijst voor mini pups in de kleuren caramel, abrikoos en rood. Heb je na de vakantie alle tijd en energie om te steken in een puppy, dan horen we graag van jullie via smilingfacedoodles@hotmail.com 

 

17 juni

Flossie en Lana zijn inmiddels allebei gedekt. Hun wachtlijst is geopend. Wij hebben momenteel ook ons eerste nestje Australian bernedoodles en hebben daarin nog 1 pup beschikbaar. Voor meer info kan je kijken op https://www.okidoki-bernedoodles.nl/

2 juni

Het heeft even geduurd...maar Flossie is ook loops en zal hopelijk over zo'n twee weekjes gedekt worden. 

 

23 mei

Lana is loops. Ze zal begin juni gedekt worden door Finn voor mini's in rood/abrikoos/caramel. 

 

18 maart 

De verrassing van 2023 was dat Toos drachtig bleek. En 17 maart bleek ze maar liefst 10 pups te krijgen. De een nog mooier dan de ander en ik ben zo blij dat ik nog een kans heb gekregen op een dochter van haar. Toos is niets liever dan mama. Ze bemoeit zich met alle pups in huis, maar is het meest tevreden in haar werpkist of ren met haar eigen pups. Omdat dit absoluut de laatste keer is gaan we hier extra van genieten. 

Omdat we niet op deze dracht hadden gerekend en al helemaal niet op zoveel pups, heeft zij dus nog veel plekjes op haar lijst. 

 

12 maart 

De pups van Kip en Shmoop zijn geboren en doen het geweldig! Ze zijn prachtig. Beide mama's hebben nog beperkt plaats op hun wachtlijst. 

 

13 februari 

Al jarenlang geef ik mijn honden vers eten. Vlees, groente, fruit, eieren, rauwe geitenmelk... verse producten. De een kan zich hier direct in vinden, de ander vindt dit nog een ver van zijn bed show. Ik hoor vaak " mijn vorige hond werd oud op brokken " "iedereen in mijn familie voert brokken aan zijn hond" "mijn dierenarts zegt dat brokken het beste zijn". Het is onze "taak" om goed voor onszelf te zorgen maar ook voor alle levende wezens die we aan onze familie toevoegen. Lees het en maak daarna de beslissing...
https://www.ekowolf.nl/honden/boeken/een-hond-voor-het-leven

 

10 februari 
De grootste verrassing van 2023 is nu al dat Toos weer drachtig is. En niet een verrassing omdat ze "ongepland" gedekt is, dat is allemaal heel bewust gegaan (met 12 uur autorijden haha) maar het feit dat het gelukt is. Afgelopen winter was Toos leeg gebleven. Ze is toen helemaal nagekeken en bleek volledig gezond. De arts zei, probeer het gewoon nog een keer. We hadden er zelf niet zoveel vertrouwen is, laatste keer ook progesteron geprikt om het vruchtbare moment te bepalen, goede dekkingen gehad dus we dachten het is gewoon klaar.(en dat was ook prima geweest) Ze werd echter al heel snel weer loops, 4 maanden, was binnen een paar dagen al "dekrijp" en de dekkingen gingen weer prima... maar nu dus een andere uitslag en we kijken enorm uit naar haar laatste nestje. Ze was zelfs al van mij website af als mogelijke mama:) Vader van het nestje is een knappe Amerikaan, een wit - caramel parti. Toos kan met hem samen een echte rainbow nestje krijgen. 

23 januari 

Volgens de bloedtest die je bij honden kan doen zijn Shmoop en Kip allebei drachtig. Deze bloedtest meet het hormoon relaxine wat wordt aangemaakt door de vorming van de placenta's. Daarom zie je dit hormoon alleen bij dracht en niet bij schijndracht. De aanwezigheid van dit hormoon zegt helemaal niets over het aantal, daarvoor moeten we nog een paar weekjes in spanning zitten:)

 

11 januari

Hieronder is een foto te zien van 4 generaties. Ze hebben niet alleen een andere kleur maar ook een ander formaat en "oma" Pomme is zelfs een krullenbol. De meeste van mijn nestjes zijn echte "verrassingen". Ik maak combinaties puur op wat goed past wat betreft gezondheid, inteelt en karakter. Als laatste kijk ik naar eventuele kleuren die eruit komen. Dit past niet bij iedereen.Vaak heeft men een ideaal beeld en daar wordt dan een moeder bij gezocht. Dat  begrijp ik helemaal en daarom is het tegenwoordig ook fijn dat er vele fokkers zijn en dat iedereen er een kan zoeken die goed matcht met de eigen ideeën en wensen. 

5 januari 

Shmoop en Kip zijn allebei gedekt. Over 4 weken kunnen we een echo maken om te kijken of de dekkingen ook gelukt zijn. Shmoop krijgt als ze drachtig is mediums/grote mediums in bruin, parchment (haar eigen kleur) en caramel. 

Kip kleine mediums in alle mogelijk kleuren en wellicht ook parti. 

 

Regelmatig eten mijn honden een maaltijd van Butternut. Ze krijgen 95% rauw te eten, maar ter afwisseling vinden ze dit hartstikke lekker. Als je het ook een keer wil proberen, dan kan je via de volgende link https://butternutbox.com/Liselotte2?share_source=copylink een box bestellen met 75% korting en de tweede box met 30% korting. Als het niet bevalt kan je uiteraard altijd opzeggen of het tijdelijk pauzeren. 

Mijn honden vinden ook de koekjes heel lekker (klein trainers zijn ook ideaal) en de Bone Broth. Ik zal altijd de voorkeur geven aan vers maken, maar dat komt er nou eenmaal niet altijd van... 

 

31 december 

Ik ga geen ellenlang betoog houden over afgelopen jaar. Ik ben een heel saai persoon, een datum of een jaartal zegt me niet zo veel. Ik hoop vooral dat het voor de dieren een rustige oudejaarsdag mag worden en dat de knallen maar weer snel voorbij zijn. Maar hoe we het ook willen formuleren, vanaf morgen is het 2023 en ik hoop dat het voor iedereen veel goeds zal brengen:) 

 

5 november 

De afgelopen maand is hier veel gebeurd. Dibby is uit Amerika naar NL gekomen en woont nu bij ons. Dibby is een F1 bernedoodle. Of ik ooit zelf ga fokken met deze honden weet ik niet, ze zijn daar nog te jong voor, maar ik vind het geweldige honden vandaar dat er nu twee in mijn roedeltje wonen. Dibby is weer heel anders dan Oki. Oki is breed gebouwd en Dibby is slanker en staat hoger op haar poten. Oki ziet direct iedereen als haar allerbeste vriend, Dibby is zeer vriendelijk, maar komt rustiger kijken. Beide zijn super lief en zoeken elkaar ook extra veel op. Echt weer genieten <3. 

 

Dot is 4 november bevallen van haar laatste nestje. Op de echo waren zo'n 4-5 pups gezien, maar ze heeft ons extra verrast door er 8 te krijgen. We houden ook zeker een dochter aan om deze lieverd op te volgen. Via het puppy journaal zijn haar pups te volgen. 

Dot met haar pups en rechts Dibby. 

 

4 oktober  

Dierendag! Eerlijk moet ik zeggen dat we er niet veel aan doen, want we maken er iedere dag het beste / leukste van wat die dag mogelijk is:) 

Alle pups die we hebben zijn vergeven en kunnen de komende weken langzaam uitvliegen. Ook al had ik van te  voren gezegd dat ik pups niet langer zou aanhouden, ik heb inmiddels nog een heleboel oudere die hier zijn tot ze de grens over morgen. Ik bof wel, want het zijn ontzettende lieve en tevreden pups. 

 

Dot is drachtig van een klein nestje en voorlopig is zij de laatste. Straks even bijkomen van alles, is ook weer heel erg fijn. Want hoe geweldig leuk het ook allemaal is, het is 24-7 "aan' staan en daar even van bijkomen is ook nodig. 

 

6 oktober wordt onze nieuwe reu Bober uit Noorwegen gekeurd. Duimen voor mooie uitslagen zodat hij hopelijk volgend jaar ook papa mag worden. Vrijdag komt onze nieuwe bernedoodle uit amerika. Dat blijft altijd spannend om te zien hoe dat weer gaat voegen. Kortom, never boring, maar hopelijk over een paar weken wel even:) 

 

27 september 

Ik ben stapelgek op mijn mini's. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn bij mij in de roedel niet de makkelijkste eters. ik was erg sceptisch over de butternut box reclames van de tv, maar nadat ik een positieve review las op voerwijzer https://www.voerwijzer.com/butternut-box-nieuw-gekookt-hondenvoer/ ben ik het toch eens gaan proberen. En mijn tuig vindt het heerlijk. Hun hoofdvoer is nog steeds 90% vers vlees (KVV) maar dit geef ik er ook bij. Mocht je het eens willen proberen, met mijn link krijg je 75% korting en ik krijg dan ook weer wat korting. 

https://butternutbox.com/Liselotte2?share_source=copylink

 

18 september

Het is niet normaal hoe snel de tijd gaat. Ik schrik ervan. Van te voren was ik echt van plan ook op de website alles bij te houden, maar de tijd ontbreekt gewoon echt. Dan weet ik echt weer waarom ik ooit met Facebook begon, want dat is voor mij echt de meest simpele en meest ideale manier om iedereen dagelijks op de hoogte te houden met heel veel beeldmateriaal. 

Van Twizzle zijn afgelopen weekend de meeste pups uitgevlogen. Ik hoop dat ze hun families heel gelukkig gaan maken en zelf ook heel gelukkig mogen worden/blijven. 

Vandaag is puppy Clover uitgevlogen naar Roemenië. Na 15 weken is dat afscheid niet makkelijk.... Van Tums hebben we ook nog steeds pups rondlopen die naar Belgie en Estland gaan... 

Van Jaffa gaat een puppy naar Frankrijk... kortom we blijven nog een hele poos volop in de pups zitten. 

 

Mijn vriendin van Teddy Australian Labradoodles heeft nog mini pups beschikbaar. Mailen kan naar nadinedeliser@gmail.com

Ik heb zelf nog een medium pup beschikbaar. 

27 augustus 

Op Oki na bestaat mijn roedel uit Australian Labradoodles. In Oktober krijg mijn bernedoodle Oki een vriendinnetje uit Amerika... Gisteren kwam ook ons eerste reutje, Paddington genaamd, die ik samen deel met Sweet Australian Bernedoodles naar Nederland. Ik ben meteen weer verliefd:) 

25 augustus 

Het lijkt zo simpel om ook een website gewoon even regelmatig bij te houden. Maar ik schrik me iedere keer rot als ik merk hoeveel weken alweer sinds de laatste keer voorbij zijn. 

Er is dan ook een heleboel gebeurd de afgelopen weken. Millie en Lana zijn weer sinds een weekje thuis. Toos en Dot zijn loops geworden, Jaffa is mama geworden van 6 prachtige pups en Lilou mag alweer bijna bevallen. De hormonen zijn net zo aanwezig als het weer. Ik heb nog nooit in mijn leven last gehad van de warmte. Nog nooit. Maar in deze periode puppy rennen schrobben en de hele dag heen en weer lopen is toch niet mijn hobby. Of komt het gewoon omdat ik ook een dagje ouder ben;)

De pups van Tums zijn inmiddels toegewezen en in principe hebben alle Twizzle pups ook een familie gevonden. Jaffa heeft nog 1 plekje over... 

5 augustus 

Druk, drukker, drukst. Dat omschrijft deze dagen het beste. Naast mijn eigen roedel en mama Kroshka, hebben we ook nog Millie en Lana  (moeder-dochter) te logeren en sinds vandaag ook Oscar. Sinds het overlijden van Lex bestaat mijn roedel slechts uit dames, dus hij kreeg genoeg interesse bij binnenkomst:) We waren blij dat het vandaag een stuk koeler was dan de afgelopen dagen. Met name s nachts is het dan erg onprettig met zn allen in een toch beperkte ruimte. 

Met alle pups gaat het uitstekend. De pups van Kroshka zijn op 1 na uitgevlogen en van Clover mogen we nog genieten tot zij met 15 weken de grens over mag. De Tumsjes worden stiekem een beetje ondeugend en zijn ook ontzettend grappig. Sommige honden/pups hebben echt humor, ook al is het soms lastig onder woorden te brengen wat je ermee bedoeld. De tijd gaat snel. Soms veel te snel. Soms goed om je te realiseren om alle knuffels extra in je op te nemen. Komende zondag komen de families van de Tums pups op bezoek. Nu maar hopen dat ze net zo verliefd op hen worden als ik al ben! 

 

23 juli 

Twizzle is bevallen van 10 prachtige pups! Ze doet het zo goed. Meer info bij beschikbare pups/ puppy journaal. Super trots op mijn lieve meid. 

29 juni

Lilou was drie weken geleden loops geworden. Dan denk je poeh... nog 1. Maar Lilou was de enige in huis die loops was en dat vond zij helemaal niks.... dus nu na 3 weken staat ze nog steeds helemaal in het begin van haar loopsheid. Eigenlijk perfecte timing want dat betekent dat de pups elkaar mooi afwisselen en dat we voor hun allemaal veel tijd zullen hebben. Maar eerst eens afwachten of Lilou echt nog een keer klaar wordt voor een date;) Voor haar allerlaatste want of het nu lukt of niet,  ze gaat hoe dan ook met pensioen daarna:) 

 

22 juni 

Twizzle is drachtig! Volgens de echo heeft ze een mooi buikje vol pups. Nog een klein maandje heeft ze voor de boeg. Tums moet nog minstens een weekje. Ik heb al best wat popjes geboren mogen zien worden en helpen grootbrengen, maar deze periode blijft zo spannend. Ik denk niet dat het ooit als "gewoon" gaat voelen en dat mag ook niet:) 

 

13 juni

De afgelopen jaren waren mijn meiden altijd binnen een paar dagen van elkaar loops. Allemaal. En dan was het een wipfestijn 24 uur per dag. Daar kon ik wel eens moe van worden en op facebook over klagen, maar na 3 weken was de rust geheel terug. Dit jaar is het anders. Ze volgen elkaar allemaal binnen een paar weken op. En dat is me toch vermoeiend ;) haha, soms is niks fijner dan gewoon even lekker zeuren. Maar zonder gekheid vind ik dit voor hun zelf veel sneuer. Als ze allemaal tegelijk zijn hebben ze constant de aandacht die ze willen. Nu niet. De een wil heel graag, de ander denkt wegwezen, ik heb nergens last van. Dus ik vind het vooral onrustiger. Maar het fijne is dat de natuur niet te dwingen is, zijn eigen gang gaat en het zal een reden hebben dat het dit jaar zo is gelopen. Op dit moment is Lilou loops en voor het eerst "ooit" is haar "zusje" Dot het nog niet. Ben heel benieuwd of die dus ook die 2-3 weken gaat wachten wat we nu steeds zien. 

Kroshka doen het ondertussen fantastisch met haar vijfling (als je het leuk vindt om ze te volgen, kijk dan bij het puppy journaal) en Tums haar buikje begint te groeien. Tums is nooit een hele grote eter, zoals de meeste mini's dus het groeit, maar is nog bescheiden. We hebben ook geen idee hoeveel er inzitten dus dat wordt spannend over 3 weekjes. 

Nu de pups weer in de woonkamer zijn hebben de andere honden weer "puppy tv". Als de pups groter zijn mogen ze uiteraard ook kennismaken met de rest van mijn roedel, maar voor de zitten ze in een rustig hoekje achter de bank in hun puppy ren. 

 

5 juni 

Kroshka is afgelopen nacht bevallen van 3 reutjes en 2 teefjes. Wie het leuk vindt om ze te volgen kan dit doen vi de tab Puppy Journaal en dan kiezen voor de sub pagina Kroshka pups. 

3 juni 

Vandaag is Nounoune jarig! Zij is de moeder van Dot, Bobbie en Flossie en al enige jaren met "pensioen", maar nog steeds de lieveling van de vele families die op bezoek komen. Van knuffelen heeft zij nooit genoeg. Wat een luxe dat ik haar, haar moeder Gaby en 3 dochters en zelfs kleindochter hier in huis, iedere dag nog om me heen mag hebben. 9 spreekwoordelijke kaarsjes blaast zij uit vandaag. 

 

Tevens heb ik vandaag op deze site ook de tab "interesse lijst" toegevoegd als probeersel of dit helpt orde in de internet chaos te scheppen... 

 

2 juni.

Oproepje voor iedereen die deze website in de gaten houdt:) 

23 mei

Tums is drachtig van Oscar! Tegenwoordig kan je ook een simpel bloedtestje thuis doen. Het testje meet of het hormoon relaxin in het bloed zit. Dit hormoon wordt alleen bij dracht aangemaakt. Bij Tums haar test is een duidelijk streepje ook bij de T te zien. Nu  nog een poosje wachten, maar ik kan niet wachten om de eerste pups van Tums EN Oscar te mogen zien... 

 

22 mei

Twizzle heeft 2x een leuk date gehad, nu afwachten of ze drachtig wordt en medium pups zal verwachten. Zowel Twizzle als de vader zijn hele lieve makkelijke mensgerichte honden. Dus ik kijk er enorm naar uit... 

Inmiddels hebben we ook een nieuw hek om onze tuin. Na 2 hele dagen binnen zitten met alle honden staat het er dan. Super blij natuurlijk. Alleen weet kleine Moisy nog op plekjes eronder te kruipen. Het blijft een ondeugd ;) 

Deze week gaan we alles klaar maken voor de pups van Kroshka. We gaan onze laatste puppyloze week in dus hopelijk wordt het een rustig weekje met weinig verrassingen....

 

 

16 mei 

Twizzle was vanmorgen weer naar de dierenarts om te kijken of haar progesteron voldoende gestegen was. Dat is hij nog lang niet, het was maar iets hoger. Stiekem kwam dat heel goed uit. Eind van de week wordt eindelijk (wens was er al 8 jaar) een nieuw stevig hek om onze hele tuin geplaatst en dat duurt een paar dagen. Het zou best fijn zijn als ze kan wachten tot dat gebeurd is en we alle tijd hebben om rustig achterover te leunen en te kijken hoe zij en haar loverboy elkaar vinden. 

Moisy is kampioen ontsnappen in onze tuin, dus dat zal een hoop rust geven als dat niet meer kan:) 

 

 

14 mei 

Zo ben ik 12 mei nog aan het schrijven over Lex. En zo is hij er die avond al niet meer. 

Dit schreef  ik vanmorgen op mijn facebook. 

__Toen ik 13 jaar geleden op zoek ging naar mijn eigen reu, kwam ik uit in Amerika. Momenteel hebben we honderden doodle fokkers in NL toen nog slechts een paar. Ik kreeg in Seattle contact met een fokker en zij stuurde me foto’s van een bruine vader en moeder en als laatste een foto van een bruine moeder met allemaal bruine bolletjes. Met 7.5 week zou ik dan horen welke reu ze voor mij geselecteerd hadden. Dat ik niet zelf zou kiezen was iets wat ik toen en nu normaal vond. De ene pup is namelijk veel fotogenieker dan een ander, zegt niets over hoe ze in het echt zijn en filmpjes zijn moment opnames. Ik heb liever dat iemand voor mij kiest die ze de hele dag door meemaakt. Dus ik wachtte rustig af, kreeg nooit foto’s of filmpjes tussendoor (wat dat betreft lijkt het echt geheel andere tijd:)) en met 7.5 week vond ik een email in mijn box met de titel, “this is your boy”.

En ik zag geen bruine pup, ik zag een Cream puppy. Ik was stomverbaasd. Maar toen ik de eerste foto waarop de pups bij hun moeder lagen te drinken ging uitvergroten bleek de opgerolde handdoek die ik dacht te zien, mijn Lex te zijn.

Ik vond het allemaal prima en was direct al gek op hem. Met tien weken mocht mijn vader heb ophalen en ik zag hem voor het eerst op Schiphol. Na Gaby en Rose weer een man in mijn roedel en dat voelde vertrouwd. Mijn eerste drie waren reutjes en dat vond ik “makkelijker” dan mijn meiden.

In die tijd gingen we nog regelmatig naar doodle wandelingen. Ergens in NL organiseerde de Australian Labradoodle Club regelmatig een wandeling en daar konden ze dan rennen en spelen met hun soortgenoten. De eerste wandeling waar Lex meeging was hij een week of 14. Ik stond met iemand te praten terwijl een aantal honden aan het zwemmen waren. Mijn honden (Billie, Gaby. Rose en Lex) vermaakten zich prima en kwamen dan weer bij mij, dan weer bij mijn pa om zich even te melden. Op een gegeven moment sprak iedereen over een klein wit hondje dat zo goed kon zwemmen. We moeten er om lachen hoe hij dat hele water heel soepel doorgleed. We vroegen ons af welke het was. En daar kwam dat natte witte bolletje op me afgerend. Ik had hem nog nooit eerder nat gezien, maar Lex bleek een water rat dus nog heel wat keren zouden volgen. Zelfs in de winter kon hij het water ingaan, ging dan zitten en zelfs klappertanden. We hebben wat om hem gelachen en vol in verbazing gezeten als hij dat weer eens deed.

Zijn eerste dekking was met Gaby. Gaby wou dekken, Lex was een heer en wou spelen. Erg gelachen hebben we om ze. En Lex is niet van heel veel nestjes de vader geweest, maar was altijd keurig voor alle dames. Zeiden ze nee dan was het nee, en trok hij alles uit de kast om te laten zien hoe leuk hij was. Net als ik hield hij niet van drukte, dan trok hij zich liever terug. Dat was in Amstelveen lastig in ons huis, dus hier in Drenthe kwam hij wat dat betreft tot rust. Waren er veel mensen, dan zocht hij een rustig plekje binnen of buiten op. Hij is altijd lief geweest voor onze gasthonden, maar van pups hield hij niet zo. Hij vond ze druk en een beetje onberekenbaar. Dat springen tegen je hoofd of op je rug staan… van Lex hoefde dat niet zo. En uiteraard hoefde dat ook niet. Toen ik Flossie in mijn roedeltje bracht dacht ik dit wordt een uitdaging. Ze heeft wat keren op haar kop gekregen, maar uiteindelijk werd het zijn allerbeste vriendin ooit. Ze hebben ontelbare keren samen gerend en gespeeld, elkaars oren gewassen en liggen judoën op de grond. Misschien omdat ze dezelfde kleur en maat hadden;) … misschien omdat ze de dochter en kleindochter was van zijn andere vriendinnen….

6,5 week geleden had Lex een grote inwendige bloeding. Dat had eigenlijk zijn einde moeten zijn. De dierenarts kon het ook niet geloven dat hij weer leek te herstellen, maar Lex was nog niet klaar hier. Omdat ik uiteraard wist dat de kans groot was dat hij niet meer zo lang bij ons zou zijn, is hij lekker over de top verwend. Bijna elke dag een biefstukje (moest ook vanwege ijzer tekort bloeding), voer speeltjes met zijn favoriete extra’s en meer 1 op 1 momentjes dan normaal in een roedel. Dat was zijn afscheid en dat had hij nodig. En misschien ik ook wel;) Donderdag ochtend had ik nooit gedacht dat hij er 's avonds niet meer zou zijn. Dus ook donderdag was een gewone fijne dag zonder extra druk of lading.

Flos is erg overprikkelt momenteel. Ze voelde het al aankomen en heeft het lastig. We zijn beide verdrietig. En dat is ook goed, dat hoort erbij. Want dat betekent dat er iets te missen is. Dat hij het waard is om tranen te laten, waard is om aan terug te denken en waard is om ons als we ons weer met iets “nieuws” beseffen in onze routine hij er niet meer deel van uitmaakt, rot te voelen.

Verdriet en geluk kan naast elkaar bestaan. Ik moet meerdere keren per dag lachen om mijn jonge spruiten die er een zooitje van maken. Oki en Moisy niet in zicht houdt zeer waarschijnlijk in dat je er een nat en modderig duo voor terugkrijgt. Kroshka die op eetgebied doet alsof ze op z’n minst een elftal draagt en al niet meer loopt maar waggelt. Tums die zeer dramatisch erg veel aandacht nodig heeft en vocaal een geluiden kan voortbrengen die we nog nooit eerder gehoord hebben. Het gaat allemaal door en er komen iedere dag weer een boel herinneringen bij zonder hem, maar wel met hem regelmatig in onze gedachten.__

 

12 mei

Ik ben een beetje (nou ja beetje boel) met mijn oude reutje aan het tobben en dan is het soms lastig om je aandacht te verdelen. Dus wacht je al even op een reactie, ik kom tijd te kort... Mijn excuses, maar ik ga ervan uit dat hij niet zo heel lang meer bij ons is dus ik geniet van de tijd die we nog samen hebben.

 

Vandaag wel leuk nieuws binnen gekregen, Zoobilee haar penn hip (heup) scores zijn heel goed! Het gemiddelde van de labradoodle ligt op 0.5 en zij scoort 0.29 en 0.32 wat een heel stuk beter is dan het gemiddelde. Super blij mee dus!

 

Morgen gaan we voor de eerste keer progesteron prikken met Twizzle. We hadden vorige week al een swab laten afnemen om te controleren of ze eventueel bacteriën bij zich draagt die een dracht kunnen "bemoeilijken" maar deze zag er prima uit. Ze is nog niet zo bezig met haar loopsheid, dus ik verwacht dat ze voorlopig nog niet aan haar eerste date toe is. 

 

6 mei

Al een tijdje had ik het gevoel dat Twizzle haar loopsheid er ook aan het aankomen was. En vandaag was het zover. Dus wie weet gaan we een vruchtbare tijd tegemoet hier in Drenthe...

 

Oscar

2 mei

Vandaag een leuke dag! We hebben gehoord dat Kroshka en Floris rond 1 juni samen pups verwachten. Tevens hadden Oscar en Tums een hele gezellige date... Kortom een dag om met een glimlach op terug te kijken! 

 

 

28 april

Vandaag zijn Zoobilee (kleine standaard dochter van Lilou) en Oscar naar de oogarts geweest voor de jaarlijkse keuring naar erfelijke oogafwijkingen. Beide waren voor de eerste keer en de oogarts was zeer tevreden. Voor Zoobilee gaat nu de volgende test ronde met heup / elleboog / patella keuring beginnen, voor Oscar was dit de laatste keuring. Afgelopen week kregen wij al zijn Penn Hip en OFA scores terug en deze waren super te noemen. Kleine man is precies op tijd klaar om de papa van het nestje van Tums te mogen worden.