18 maart 

De pups van Shmoop zijn alweer 2 weken oud. We horen ze zelden, want ze liggen altijd tevreden uit te buiken :) Het zijn echte bollies. Vandaag was het tijd voor hun manicure, want de nageltjes mogen niet te scherp zijn om Shmoop zeer te doen bij het drinken. Ze ondergingen ook dit zeer relaxed. De oogjes zijn open en komende week als we een keer een zonnetje buiten hebben zal ik de eerste portret foto’s maken. Komende week krijgen ze hun toiletje in de werpkist en krijgen ze iedere dag iets nieuws om te onderzoeken. 

12 maart 
De pups groeien ongelooflijk snel! De meeste zijn al rond een kilo en dus al veel meer dan hun geboorte gewicht verdubbeld. Ze kruipen rond, sommige (de cream jongen) doet al heel aardig aan lopen. Komende week zullen ook hun ogen opengaan. Het gaat eigenlijk alweer veel te snel allemaal ...wanneer hun oogjes open zijn, zal ik van allemaal portret foto's maken. 

Op 2 maart is Shmoop bevallen van haar mooie pups. Ze is een geweldige mama die vol vertrouwen voor haar puppies zorgt. Dit is haar tweede nestje en het verschil met een moeder die haar eerste nestje heeft is altijd bijzonder om te zien. Ze weten exact wat elk geluidje betekent en krijgen zo zelf ook meer rust. Shmoop heeft 4 teefjes en 4 reutjes. Ze heeft een parti dame en bruine dames (de meeste met ook witte vlekjes op borst of voetjes) en een grote cream reutje, twee parti reutjes en een bruine man. De pups krijgen de medium maat, sommige echte grote mediums. Shmoop is ontzettend graag mama. Ze is altijd bezig met de pups van alle mama's hier in huis, dus het is heel fijn dat ze nu na bijna 2 jaar weer zelf haar eigen nestje heeft. Ik ga ervan genieten de komende weken. 

Shmoop zit vandaag (27 febr) op dag 57 van haar dracht. Ze heeft een mooi buikje gekregen. 

Begin maart zal Shmoop bevallen. Als de pups geboren zijn, zullen ze hier ook te volgen zijn.