TWIZZLE EN BOEF PUPS

 

5 augustus 

Ik ben ongelooflijk trots op Twizzle. Het is zo hard werken voor een mama om tien hongerige pups te voeden. Ze doet het echter vol overgaven, maar stiekem ben ik blij dat we volgende week mogen gaan bijvoeren met geitenmelk en daarna vlees. Ze heeft een flink jasje uitgedaan. 

Haar pups zijn prachtig... Mooie brede koppies, super leuke tekeningen en mooie vachtjes. Eentje zal zeker worden geselecteerd om Twizzle in de toekomst op te volgen. Inmiddels zijn de oogjes open en vanaf vandaag staat er ook een toiletje in de werpkist. Dit is voor mij nog een hele makkelijke / relaxte tijd, want behalve drinken bij mama slapen ze voortdurend. Ook al is dat op sommige van deze warme dagen even heel fijn (dan is een hele roedel verzorgen al meer dan genoeg;)) Ik kan niet wachten tot het echte hondjes worden en ik hun karaktertje kan leren kennen. 

 

23 juli 

Op 20 juli, een dag voor haar eigen verjaardag is Twizzle bevallen van tien prachtige pups! Het was geen wonder dat ze zo'n dikke buik had! Er zitten een aantal  super leuke tekeningen tussen. Ik hoop aan de ene kant dat ze nog een tijdje zo klein blijven, aan  de andere kant kan ik niet wachten om ze te zien opgroeien. Twizzle is een uitstekende mama. De rust zelve, relaxt, trots... noem alle positieve dingen maar op. Alsof ze dit al tig keer eerder heeft gedaan. De laatste weken van haar dracht kon ze maar moeilijk eten met al die pups die overal tegenaan drukte, inmiddels kan ze weer lekker genieten van haar vlees en tussendoortjes. De pups zijn nu 3 dagen oud en groeien in een rap tempo. Voorlopig nog geen enkele zorgen over voldoende melk. 

Ze heeft 4 teefjes en 6 reutjes. Ik kwam tijdens een Google speurtocht naar namen het thema 101 dalmatiërs tegen en ik vond dat wel aparte gezellige namen, dus daar hebben we deze ronde voor gekozen. De teefjes zijn Penny, Dottie, Missy en Dolly en de jongens Flapper, Scooter, Blob, Roller, Dipper en Yoyo. 

 

3 juli

Ik denk dat het duidelijk is dat dracht (of zwanger zijn bij vrouwen) en hitte niet altijd een fijne combinatie is. Twizzle heeft de afgelopen tijd dan ook echt helemaal niets gedaan. Ze groeit enorm, terwijl ze niet heel erg veel eet. We zijn zo benieuwd wat er over zo'n 2.5 week geboren gaat worden... En voor Twizzle hoop ik dat de  temperatuur niet meer richting de 30c gaat. 

22 juni 

Twizzle is drachtig! De dierenarts denkt van een mooi buikje vol. Twizzle is vanaf dag een na de dekking niet meer de speelse dame die ze normaal is. Slapen slapen slapen, knuffelen en eten. Meer wil ze niet... Ze zit erbij alsof ze al bijna moet bevallen, maar ze heeft nog een klein maandje te gaan. Ze is zo lief, ik kan niet wachten om te zien wat er geboren gaat worden... In 1 echo beeld zagen we al 5 vruchtjes. De dierenarts had een foto daarvan gemaakt, hopelijk krijg ik die nog een keer in de mail. 

 

 

Voor Twizzle was het haar eerste dekking en ze vond het best een beetje spannend. Ze wou heel graag (zeker de tweede dekking toen ze dacht "hey die ken ik!" ) maar ze was een combinatie van speels en voorzichtig. Beide dagen na de dekking hebben ze nog wat tijd met elkaar doorgebracht dus het was zeker een positieve ervaring.